Monday, August 2

cum a fost la JAFF 2

Ce stia publicul ca se va intampla (citat din comunicatul de presa):
Cea de-a doua ediţie JAFF va aduce o serie de elemente noi, lărgindu-şi paleta de artişti promovaţi şi configurându-se într-un format de eveniment urban inedit.
• Food Corner: degustă bunătăţile preparate la minut în Bucătăria lui Dorin – cupcakes, cheesecake, plăcinte şi îngheţată.
• Concurs MIO BIO: participă la concurs şi răsfaţă-te cu produse cosmetice organice.
• Ia-ţi exemplarul din Decât o Revistă #3 de la stand, ultimul număr din Nylon sau vinilul cu The Killers de la Off The Record.
• Fă-ţi pofta de scurtmetraje cu 2 ore de SPUNE PE SCURT short film area.
• Schimbă-ţi garderoba de sezon actual şi viitor, alegând haine şi accesorii
• Încearcă o pereche de ochelari super hype de la Retro Eyes sau un accesoriu de body piercing de la Pierce-Yourself.
• Şi dacă te-ai săturat de privit haine, mâncat prăjituri sau vizionat scurtmetraje, Fabrica te ajută să-ţi faci un tatuaj cu Jaff, să treci pe sub masă la un biliard sau să faci un campionat pe playstation!
• Live music.


Ce stiau expozantii ca se va intampla (e-mail primit cu o zi inaintea targului):
“Hello,
Te asteptam maine intre 12 si 14 la Fabrica pentru aranjarea standurilor.
Programul targului este 14 - 21, dupa care urmeaza un concert SOPHISTICATED LEMONS, la care everyone's invited!
merci & spor la impachetat”

Ce s-a intamplat, de fapt:
Evenimentul urban inedit a fost….just another fashion fair, animat in general de expozanti.
Clienti…au fost in numar foarte mic.
Nici urma de short film area.
Nici urma de muzica live. Spun asta pentru ca am ramas cu impresia ca anuntatul concert a fost organizat de Fabrica.
La ora 19:30 am fost rugati sa incepem sa ne strangem lucrurile in vreo 15 minute (desi intrvalul orar este 14:00-21:00), deoarece terasa trebuia amenajata pentru concert (si le trebuia o ora sa faca treaba asta ?!?!?!).
Alte chestii “marunte” observate in cele 6 ore de targ (si care ar fi trebuit sa fie 7 ore), pentru care am platit 100 ron:
- De la un moment dat, cele 3 personaje care pazeau intrarea in terasa s-au hotarat sa perceapa taxa de intrare si insotitorilor expozantilor, astfel ca am iesit la poarta "la vorbitor" atunci cand fratele meu aflat in trecere s-a oprit sa ma salute; am mai observant o faza “simpatica” atunci cand mama unei expozante a venit sa-i aduca fiicei un sandwich si-a strigat fiica de la poarta, nefiind dispusa sa plateasca 15 ron.
- Am observant cum 2 vizitatoare au lasat la intrare sticlele de apa plata. Pai, fratilor, fetele au platit taxa ca sa intre la targ, nu la terasa. Si oricum in plata biletului era inclusa o bautura. Daca gaseste cineva vreo logica in a interzice intrarea la targ cu bauturi “de acasa”, sa ma lumineze si pe mine.

Cam atat am avut de relatat de la fata locului. Concluziile le trageti singuri.







Pregatindu-ma, optimista :)





7 comments:

Veronica Biliboc said...

Si mie imi parea rau ca nu pot ajunge la acest targ :)) In ultima vreme chiar am fost inspirata in alegerea targurilor la care am participat. Tip: m-am invatat minte sa merg doar la targurile care au mai avut o editie anterioara reusita. E cazul sa facem o selectie a targurilor la care participam

alexandra gatin said...

Ai dreptate in privinta selectiei...asta am incercat si eu sa fac in ultima vreme, dar iata ca tot iei tzeapa:)Parea un eveniment foarte profi organizat si "pe targetul" meu. Din pacate, s-a dovedit inca o data ca majoritatea organizatorilor de targuri sunt exclusiv orientati spre profit, satisfactia clientilor (expozanti si vizitatori) contand prea putin sau deloc. Trist...

Nagy Adina Mihaela said...

Sa stii ca cred fiecare cuvintel pe care l-ai scris, nu-i nimic nou sub soare.
Nu cred ca ne mai poate lumina cineva in privinta a ceea ce se intampla de cativa ani buni in tara asta.
Pe mine nu ma mai mira absolut nimic din ce se petrece in Romania si, pe zi ce trece, ma conving tot mai serios ca scaparea noastra este plecarea pe alte plaiuri mai curate din toate punctele de vedere.

Anky said...

Imi pare rau de experienta neplacuta..Intr-adevar trebuie facuta o selectie foarte riguroasa..desi am impresia ca, din pacate, sunt destul de putine astfel de evenimente care sa merite!

Totusi, vroiam sa iti spun ca imi place standul tau! Are un look foarte fresh si curat! :)

alexandra gatin said...

@ Adina: Eu inca sper ca se va schimba ceva in bine...candva :)

@ Anky: Da, selectia este necesara...Sunt din ce in ce mai multe targuri, si din ce in ce mai putine dintre ele sunt de calitate. Majoritatea sunt foarte frumos "ambalate", dar fara continut. Eu una, ma gandesc foarte serios sa nu mai particip la targuri...ever.

Nu in ultimul rand...iti multumesc frumos pentru aprecieri :)

kittenhood said...

cel putin vad ca era lume bine imbracata :)

alexandra gatin said...

asta, da :) putini, da' buni :)